VERNIEUWD: Tenerife 2021

Prachtige omgeving, zon, uitstekende omstandigheden voor het fietsen en comfortabele hotels die van alle gemakken voorzien zijn. Dat vind u op Tenerife, vanaf 1 maart organiseert Montour Fietsreizen, een unieke 7 daagse winteronderbreking op Tenerife.
Volledig verzorgde reis in 3/4/5 sterren hotels gelegen op de mooiste plekken op Tenerife. Ontbijt en diners worden verzorgd door de hotels, de lunch vindt plaats onderweg in aangename lokale eetgelegenheden.

reisdata worden op uw wensen ingeregeld, minimale deelname 4 personen

  PROGRAMMA:

DAG 1 – ZATERDAG aankomst

Aankomst op het eiland per vliegtuig en check-in in het hotel op eigen gelegenheid. In de middag kunnen de fietsen getest worden voor degene die een fiets gehuurd hebben, of eventuele eigen fietsen klaar maken voor vertrek. Diner in het hotel.

klim naar de Tide

DAG 2 – ZONDAG 64km, +2600 /-522m

Kick off van de reis met de meest bekende en uitdagende route: de klim naar de Teide. We vertrekken vanuit het hotel en zullen beginnen aan de 65km lange klim. Onderweg staat er lunch klaar (sandwiches) in een lokale bar. Aankomst in hotel El Parador – het enige hotel in het Nationale Teide Park,op 2100 meter, waar ook de pro wielerteams verblijven tijdens hun trainingen op het eiland. Diner in het hotel en genieten van een spectaculaire sterrennacht.

 DAG 3 – MAANDAG 94km, +1600m / -3429m

Vandaag begint de dag met een lange afdaling en fietsen we over de bergwegen door Santiago del Teide en de Masca kloof, om uit te komen inBuenavista del Norte waar ons 4* hotel zich bevind. Onderweg is staat er uiteraard een lichte lunch klaar in één van de kleine dorpjes. Voor de getrainden onder ons (!) is er de optie om door te fietsen naar de vuurtoren op Punta del Teno en weer terug naar het hotel (een absolute aanrader!)

DAG 4 – DINSDAG 96.5km, +2521m / -2090m

Vandaag brengt de route ons langs de noordkust van het eiland met afwisselend veel klimmen en dalen. We fietsen door kleine dorpjes en stadjes zoals Garachico, Icod de los Vinos en La Orotava, de bekende wijnregio van het eiland. We eindigen de rit in UNESCO stad San Cristobal de La Laguna waar we in een mooi hotel in de historische binnenstad verblijven. Diner in het hotel.

DAG 5 – WOENSDAG 64km, +1750m / -1750m

Vandaag zullen we in het groenste en bosrijkste gedeelte van het eiland fietsen: het Anaga park. We rijden over de bergrug die ons van twee kanten uitzicht geeft over het eiland en de zee. Lunch in het vissersdorpje Igueste de San Andres waarna we doorfietsen naar het hotel. De route is eventueel uit te breiden met een extra afdaling & klim. Diner in een restaurant in de historische binnenstad. 

DAG 6 – DONDERDAG 112km, + 2400m / -2900m

Vandaag klimmen we richting de Teide vanaf de andere kant, om vervolgens af te buigen naar de zogenaamde cyclist highway, de TF-28. Na een eerste grote klim hebben we vooral met rolling hills te maken over de weg die ons door bergdorpjes leidt met een mooi uitzicht op de zee aan de oostkant. Vandaag is de laatste en de langste route. Diner in het hotel en afsluiting van een hopelijk prachtige reis. 

Corona

Alle hotels en appartementen uit ons programma zijn inmiddels corona-proof.

Maximale groepsgrootte 10 personen

Indien door Corona de reis geen doorgang kan vinden door beperkende maatregelen opgelegd door nationale of locale autoriteiten worden alle betalingen geretourneerd, exclusief de boekings kosten van 15,-.

Prijs & Boeken

€ 1349, per persoon, € 280,-  meerprijs éénpersoonskamer

Een mail naar buro@montour.nl of bel naar 020-2117153 vergezeld van uw naam, mobiel, aantal deelnemers en periode. 

Of door overboeking van 199,- (15% van de reissom) naar NL87ASNB0781289297 t.n.v. Montour Fietsreizen o.v.v.Tenerife 2020 en gewenste data.

Wij nemen direct contact met u op voor verdere afhandeling.

Bij boeking binnen 6 weken voor vertrek is de gehele reissom ineens verschuldigd. Gedetailleerde reisinformatie wordt uiterlijk 4 weken vooraanvang van de reis aangeleverd,

Annuleringsvoorwaarden

In geval van annulering door de deelnemer geldt dat deze per persoon verschuldigd is:

van boekingsdatum tot 42 dagen voor vertrek de aanbetaling

tussen 42 en 2 dagen voor vertrek 80 % van de reissom

2 dagen voor vertrek of later 100% van de reissom

*Indien het minimum aantal deelnemers 4 weken van tevoren niet wordt gehaald worden alle betalingen geretourneerd, exclusief de boekings kosten van 15,-.